Červená zelnice z hlávkového zelí zpět

Ingredience:
bílé zelí1/2 hlávky (cca 400 g)velká cibule1 ksmalý rajčatový protlak1 ks
drcený kmín špetkabobkový list3 ksnové koření4 kuličky
zakysaná smetana1 kelímeksladká mletá paprika1 lžícevývar nebo voda1,5 l
máslo nebo olej kouseksůl dle chuti
bílé zelí 1/2 hlávky (cca 400 g), velká cibule 1 ks, malý rajčatový protlak 1 ks, drcený kmín špetka, bobkový list 3 ks, nové koření 4 kuličky, zakysaná smetana 1 kelímek, sladká mletá paprika 1 lžíce, vývar nebo voda 1,5 l, máslo nebo olej kousek, sůl dle chuti

Příprava

Polévka, která vás v chladných dnech zaručeně zahřeje....

Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme koření a vaříme do změknutí zelí. Poté vmícháme zakysanou smetanu, popř. podle potřeby dochutíme trochou octa. Kdo raději polévky ještě hustší, zahustí jíškou.

2013-11-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI