Chalupářská hrášková polévka zpět

Ingredience:
mražený hrášek600 gzeleninový vývar1 lsůl dle chuti
pepř dle chutislanina, nakrájená na větší kostičkycca 200 gprolisovaný česnek1 - 2 stroužky
malá žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno1 ksmáslo kousektradiční chleba Šumava, nakrájený na kostičky kousek
čerstvá petrželka dle chuti
mražený hrášek 600 g, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, slanina, nakrájená na větší kostičky cca 200 g, prolisovaný česnek 1 - 2 stroužky, malá žlutá cibule, nakrájená velmi nadrobno 1 ks, máslo kousek, tradiční chleba Šumava, nakrájený na kostičky kousek, čerstvá petrželka dle chuti

Příprava

Polévku u nás doma můžeme přes celý rok, na studené nás neužije,ale teplé ty se u nás vaří minimálně dvakrát do týdne. Ono i v létě po celodenním výletu na chalupě pěkně vyhládne a máte chuť na pořádnou sytou polévku, která je navíc do půl hodinky na stole a právě takovou poctivou chalupářskou polévku si dnes pro Vás nachystám.

Nejprve si do hrnce dáme na kousek másla zpěnit cibulku, poté na minutu česnek a ihned vhodíme hrášek, mícháme cca pět minut, poté zalijeme vývarem, tak aby hrášek byl ponořený. Vaříme doměkka. 

Mezitím si nakrájený chléb nasucho opečeme na pánvi, pěkně dozlatova a hlavně dokřupava. To samé uděláme na další pánvi se slaninkou. V tuto chvíli by měl být hrášek měkoučký a stačí polévku jen rozmixovat dohladka tyčovým mixérem. Pokud je polévka moc hustá, naředíme troškou vývaru, dochutíme pepřem, solí a čerstvou petrželkou. 

Polévku servírujeme s opečeným chlebem a křupavou slaninou. 

Dobrou chuť

2016-10-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI