Chřestová polévka s pórkem zpět

Ingredience:
zelený chřest svazekpórekcca 15 cmsmetana100 ml
máslo kouekzeleninový vývar1 lsůl dle chuti
zelený chřest svazek, pórek cca 15 cm, smetana 100 ml, máslo kouek, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti

Příprava

Každý rok se těším na jarní sezónu chřestu. Mám raději zelený, má výraznější chuť než bílý, chutná po mladém hrášku. Tentokrát jsem připravila recept na krémovou polévku, která obsahuje kromě zeleninového vývaru jen 3 hlavní ingredience. A chutná báječně.

Z chřestu odkrojíme spodní 2/3 stonků, konce uřízneme asi 1cm od nejširší části. Zelený chřest se nemusí loupat, ale kdo chce, může spodní části zbavit slupky škrabkou na brambory. Horní třetinu chřestu vložíme do polévky později, aby se špičky zbytečně nerozvařily. Pórek nakrájíme na kostičky nebo kolečka, je to jedno, polévku stejně rozmixujeme.
Na másle orestujeme pozvolna pórek, malinko ho osolte, nebude vám hnědnout. Přidáme na kousky nakrájený chřest (spodní části), přilijeme vývar a dosolíme. Vaříme cca 15 minut, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V této fázi přidáme pokrájený zbytek chřestu a přilijeme smetanu. Necháme ještě vařit, dokud není chřest na skus. Případně dochutíme.

2016-04-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI