Cizrnová polévka s kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
cizrna v konzervě1 baleníkokosové mléko v pokojové teplotě)1/2 konzervyčerstvá limetková šťáva trochu
pepř špetkasůl špetkamáslo kousek
zeleninový bio bujon1 ksoblíbené pečivo na krutonky do polévky dle chutiolivový olej trochu
pokud chceme můžeme ke konci přidat trochu čerstvého posekaného koriandru dle chuti
cizrna v konzervě 1 balení, kokosové mléko v pokojové teplotě) 1/2 konzervy, čerstvá limetková šťáva trochu, pepř špetka, sůl špetka, máslo kousek, zeleninový bio bujon 1 ks, oblíbené pečivo na krutonky do polévky dle chuti, olivový olej trochu, pokud chceme můžeme ke konci přidat trochu čerstvého posekaného koriandru dle chuti

Příprava

Pokud máte rádi cizrnu, dali jste si předsevzetí, že budete v novém roce jíst častěji luštěniny,ale nechce se vám dlouho vyvářet tak tohle je ideální recept. Jedná se o velmi sytou a chuťově zajímavou polévku, která je podle mě vhodná jako tzv.obědová polévka, kdy si dáte trochu větší porci a druhé jídlo už není třeba :) 

Navíc jí máte v mžiku hotovou , tedy pokud jako já použijete cizrnu konzervovanou a né v suchém stavu, já mám ve spíži vždy obě varianty a podle času zvolíme buď poctivější pomalý postup nebo rychlejší variantu v konzervě. Oblíbila jsem si kvalitní cizrnu v bio kvalitě od značky Alnatura z dmky, je vždy moc dobrá a navíc mám hned o fous lepší pocit, že je v lepší bio kvalitě.

Nejprve si nakrájíme pečivo na menší kostičky a na pánvi s rozpuštěným máslem osmahneme dozlatova. Krutonky dáme zvlášť do talíře či misky na stůl ať si každý přidá dle chuti. Na dno hrnce dáme trošku olivového oleje a a něm cca pět minut prohříváme slitou cizrnu. Mezitím si dáme do konvice ohřát vodu, vodu nalijeme na cizrnu, dle odhadu radši míň než víc, přidáme bujon a vlijeme polovinu kokosového mléka. Necháme deset minut prohřát a hlídám aby bylo v hrnci dost vody. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem polévku dohladka. Ochutíme solí , pepřem a troškou limetkové šťávy. Pokud chceme můžeme ještě přidat kokosové mléko dle chuti. Polévku podáváme teplou s krutonky.

2014-11-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI