Cuketová kyselice s brambory a koprem zpět

Ingredience:
cuketa1 kscibule1 ksstřední brambory4 ks
máslo1 lžícehladká mouka1 lžícevývar1,5 l
zakysaná smetana1 kelímekčerstvý kopr dle chutisůl dle chuti
cuketa 1 ks, cibule 1 ks, střední brambory 4 ks, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, vývar 1,5 l, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvý kopr dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Už fakt nevím, do čeho všeho cuketu přidat. Už tady na stránkách mám spoustu receptů na její využití a tentokrát jsem se inspirovala polévkou z jednoho webu od uživatelky Jitky (Angel 666), která ji dělala bez brambor, ale zato s houbovými škvarečky a vmíchaným vajíčkem. Ty jsem dala jen pro sebe, neboť můj choť houby nemusí. A zkuste ji, je výborná, s houbami i bez.

Nejprve na másle zesklovatíme cibuli, tu zasypeme moukou a upražíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme chladným vývarem, dobře rozmícháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolíme. Po cca 10 minutách přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a vaříme ještě cca 7 - 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu pokojové teploty, prohřejeme a po odstavení vmícháme posekaný kopr. Můžeme ještě dokyselit troškou octa.
Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované.

2016-08-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI