Dršťková polévka z hlívy ústřičné zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná750 g - 1 kgvětší brambory2 ksvětší cibule1 ks
kmín špetkasůl dle chutipepř celý nebo hrubě mletý špetka
bobkový list1 kschilli nebo pálivá paprika dle chutimajoránka špetka
česek1 stroužekjíška dle potřebyolej, ale lepší je sádlo dle potřeby
zeleninový nebo houbový vývar dle potřeby
hlíva ústřičná 750 g - 1 kg, větší brambory 2 ks, větší cibule 1 ks, kmín špetka, sůl dle chuti, pepř celý nebo hrubě mletý špetka, bobkový list 1 ks, chilli nebo pálivá paprika dle chuti, majoránka špetka, česek 1 stroužek, jíška dle potřeby, olej, ale lepší je sádlo dle potřeby, zeleninový nebo houbový vývar dle potřeby

Příprava

Pokud milujete hlívu, je tato polévka to správné obědové povyražení pro vás. Kdo by se bránil originální dršťkové polévce, zde určitě ohrnovat nos nebude.

Na oleji, nebo sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky do zlatova a přidáme hlívu nakrájenou na plátky podobné hovězím dršťkám (napříč přes žebrování). Zaprášíme minimálně 2 lžičkami sladké papriky, přidáme kmín a pepř, bobkový list a chilli, brambory nakrájené na kostky a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit do měkka. 
Uvařenou polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a majoránkou. 
Pokud jsme zvyklí, tak zahustíme jíškou, nebo aspoň moukou, ale není podmínkou.

2015-05-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI