Dýňová polévka s kořenovou petrželkou, zázvorem, česnekem, novým kořením a tymiánem zpět

Ingredience:
České Ghíčko1 lžícecibule2 ksmáslová dýně1/4 ks
petržel1 ksceler hrsttymián dle chuti
nové koření2 kuličkyčesnek1 stroužeknastrouhaný zázvor1 lžička
himalájská sůl dle chuti
České Ghíčko 1 lžíce, cibule 2 ks, máslová dýně 1/4 ks, petržel 1 ks, celer hrst, tymián dle chuti, nové koření 2 kuličky, česnek 1 stroužek, nastrouhaný zázvor 1 lžička, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Babička přinesla Máslovou dýni, že už by se jí chtělo podívat na zoubek a jelikož to byl pěkný macek, tak si to o polévku prostě říkalo. 

Orestujeme na Ghí cibulku, přidáme pokrájenou dýni, petržel, celer, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme 2 kuličky nového koření, čerstvý tymián, vaříme do změknutí. Před koncem vaření přidáme pokrájený česnek, krátce povaříme a přidáme nastrouhaný zázvor. Ten už jsme nevařila.

2016-01-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI