Dýňová polévka s uzeným zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1/2 ksbrambora1 kscibule1 ks
česnek3 stroužkymajoránka špetkauzený vývar1 l
maso z uzených žeber dle potřebymáslo kousekdrcený kmín špetka
sůl špetkasmetana dle potřeby
dýně Hokkaido 1/2 ks, brambora 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, majoránka špetka, uzený vývar 1 l, maso z uzených žeber dle potřeby, máslo kousek, drcený kmín špetka, sůl špetka, smetana dle potřeby

Příprava

Máte přebytek dýně a nevíte co s ní? Uvařte si z dýně vynikající polévku.

Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.

Rozehřejeme si máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku (popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.

2013-10-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI