Ingredience: | |||||
dýně Hokkaido | 1/2 ks | brambora | 1 ks | cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | majoránka | špetka | uzený vývar | 1 l |
maso z uzených žeber | dle potřeby | máslo | kousek | drcený kmín | špetka |
sůl | špetka | smetana | dle potřeby |
Máte přebytek dýně a nevíte co s ní? Uvařte si z dýně vynikající polévku.
Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.
Rozehřejeme si máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem. Orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka, ke konci přidáme rozmačkaný česnek. Rozmixujeme dohladka, do polévky rozmělníme majoránku (popř. nasekáme čerstvou) a vmícháme pokrájené maso. Prohřejeme a případně dochutíme solí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI