| Ingredience: | |||||
| bílé fazole | 250 g | sušené houby namočené | 1 hrnek | mrkev | 1 ks | 
| cibule | 1 ks | máslo | 1 lžíce | hladká mouka | 2 lžíce | 
| mletá paprika | 1 lžička | majoránka | 1 lžička | bobkový list | 1-2 ks | 
| nové koření | 2-3 kuličky | sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | 
| zakysaná smetana | 250 g | ||||
Pokud jste si nasušili houbovou úrodu z lesa, můžete tuto polévku vařit, vždy, kdy se vám zamane. Tato polévka může i posloužit, jako hlavní chod s čerstvým chlebem.
Postup je snadný.
Fazole propláchneme a přes noc namočíme, druhý den přilijeme vodu, přidáme sůl, bobkové listy, nové koření a uvaříme doměkka.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku a mouku a uděláme jíšku. 
Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme mrkev a houby a povaříme. Pak přidáme fazole i s vodu, ve které se vařili, pepř a majoránku. 
Smetanu promícháme s trochou horké polévky a vlijeme do hrnce s polévkou, promícháme a prohřejeme.
Dobrou chuť!
Komu by chyběly v polévce brambory, sem s nimi. Kdybyste chtěli tento recept urychlit, lze použít i fazole v plechovce, ale klasika, má něco do sebe.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI