Fenyklová polévka s batátem a praženým sezamem zpět

Ingredience:
očištěné bulvy fenyklu2 ksstřední batát1 kscibule nakrájená na drobnno1 ks
máslo1 lžícevývar nebo voda1 lčesnek dle chuti
sůl dle chuti
K podávání:
parmazán dle chutisezam4 lžícesmetana ke šlehání dle chuti
očištěné bulvy fenyklu 2 ks, střední batát 1 ks, cibule nakrájená na drobnno 1 ks, máslo 1 lžíce, vývar nebo voda 1 l, česnek dle chuti, sůl dle chuti, parmazán dle chuti, sezam 4 lžíce, smetana ke šlehání dle chuti

Příprava

Koupila jsem výhodně fenykl a až pak přemýšlela, co s ním. Vznikla tato polévka, která nám všem moc chutná a je to "zase něco jiného", než každodenní zeleninové klasiky.

Batát a fenykl očistíme a drobně nakrájíme. Jemně krájenou cibuli opražíme na lžíci másla. Přidáme batát a fenykl, zalijeme vodou (vývarem), ochutíme solí a česnekem a vaříme cca 12-15 minut, dokud nejsou obě suroviny měkké. Veškerý obsah kastrólu projedeme tyčovým mixérem dohladka.

Nasucho na pánvi krátce opražíme sezam, aby chytl zlatavou barvu (nebo koupíme už pražený). Na talíři zakápneme šlehačkou, zdobíme plátky parmezánu, opraženým sezamem a fenyklovými výhonky.

2016-04-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI