Ingredience: | |||||
očištěné bulvy fenyklu | 2 ks | střední batát | 1 ks | cibule nakrájená na drobnno | 1 ks |
máslo | 1 lžíce | vývar nebo voda | 1 l | česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti | ||||
K podávání: | |||||
parmazán | dle chuti | sezam | 4 lžíce | smetana ke šlehání | dle chuti |
Koupila jsem výhodně fenykl a až pak přemýšlela, co s ním. Vznikla tato polévka, která nám všem moc chutná a je to "zase něco jiného", než každodenní zeleninové klasiky.
Batát a fenykl očistíme a drobně nakrájíme. Jemně krájenou cibuli opražíme na lžíci másla. Přidáme batát a fenykl, zalijeme vodou (vývarem), ochutíme solí a česnekem a vaříme cca 12-15 minut, dokud nejsou obě suroviny měkké. Veškerý obsah kastrólu projedeme tyčovým mixérem dohladka.
Nasucho na pánvi krátce opražíme sezam, aby chytl zlatavou barvu (nebo koupíme už pražený). Na talíři zakápneme šlehačkou, zdobíme plátky parmezánu, opraženým sezamem a fenyklovými výhonky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI