Fenyklovo-mandlová polévka zpět

Ingredience:
olivový olej2 lžícemenší cibule1 ksfenykl2 velké bulvy
česnek2 stroužkyzeleninový vývar600 mlnamleté mandle2 lžíce
smetana 33%100 mlsůl dle chutipepř špetka
kardamom špetka
olivový olej 2 lžíce, menší cibule 1 ks, fenykl 2 velké bulvy, česnek 2 stroužky, zeleninový vývar 600 ml, namleté mandle 2 lžíce, smetana 33% 100 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, kardamom špetka

Příprava

Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jek do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.

2015-11-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI