Francouzská cibulačka zpět

Ingredience:
větší cibule2 kstřtinový cukr1 lžícedobré bílé víno1 dcl
mouka1 lžičkavývar1/4 lčerstvý tymián špetka
bobkový list1 ksnové koření1 - 2 kuličkysůl dle chuti
pepř špetkapažitka nebo petrželka na ozdobufrancouzská bagetka k podávání
sýr gruyére dle potřeby
větší cibule 2 ks, třtinový cukr 1 lžíce, dobré bílé víno 1 dcl, mouka 1 lžička, vývar 1/4 l, čerstvý tymián špetka, bobkový list 1 ks, nové koření 1 - 2 kuličky, sůl dle chuti, pepř špetka, pažitka nebo petrželka na ozdobu, francouzská bagetka k podávání, sýr gruyére dle potřeby

Příprava

Co vám budu povídat. Je to jedna z polévek, kde se vyplatí dát deci opravdu dobrého vína. Kdo se toho nebojí může dát i dvě. Kombinace chutí sladké cibule, vína a tymiánu, je dokonalá.

Cibuli nakrájíme na půlproužky a osmahneme do hněda. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat s cibulkou. Zalijeme bílým vínem. Víno je lépe lít po menších dávkách, aby se ihned vypařilo. Zaprášíme moukou, necháme chvíli zapražit a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, bobkový list, nové koření, sůl a pepř dle chuti. Povaříme ještě aspoň 20 minut, aby se mouka dobře provařila. Hotovou polévku ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.

Postup na bagetky:
Bagetku nakrájíme na plátky a zapečeme v troubě se sýrem. Do polévky dávám postupně nebo přikusuji. 

2015-07-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI