Hráškovo-chřestová polévka zpět

Ingredience:
mražený hrášek400 gzelený chřest200 gvelká bílá cibule1 ks
česnek3 stroužkymáslo50 golivový olej1 lžíce
zeleninový vývar1,5 lsůl dle chutibílý pepř dle chuti
mražený hrášek 400 g, zelený chřest 200 g, velká bílá cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, máslo 50 g, olivový olej 1 lžíce, zeleninový vývar 1,5 l, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti

Příprava

I když to teď venku moc nevypadá, tak máme jaro a to se hodí nějaká pěkně barevná jarní odlehčená polévka. Já mám pro vás recept na krémovou polévku z hrášku a chřestu.

Pokrájela jsem nahrubo cibuli, česnek a chřest a dala jsem do hrnce s rozehřátým máslem a olivovým olejem. Vše jsem orestovala a zalila vývarem a nechala 10 minut provařit. Pak jsem vsypala hrášek a nechala ještě 3 minuty povařit. Vše jsem společně promixovala, dochutila solí, bílým pepřem a můžeme podávat.

2017-04-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI