Hráškovo-cuketový krém zpět

Ingredience:
bílá část pórku kousekmladá cuketa1 kshrášek3 hrsi
česnek1 stroužekčerstvý tymián pár snítekčerstvá máta6 lístků
smetana50 mlpřepuštěné máslo dle potřebymáslo oříšek
strouhaný parmazán dle potřebyvoda250 mlsůl dle chuti
pepř špetka
bílá část pórku kousek, mladá cuketa 1 ks, hrášek 3 hrsi, česnek 1 stroužek, čerstvý tymián pár snítek, čerstvá máta 6 lístků, smetana 50 ml, přepuštěné máslo dle potřeby, máslo oříšek, strouhaný parmazán dle potřeby, voda 250 ml, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Milovníci krémových polévek jistě nadšeně zajásají. Věřte, že tato zeleninová polévka provoní celý váš dům, pokud bude někdo klepat - neotvírejte! (smích)

Pórek nakrájíme na kousky a opečeme v hrnci na oleji či jiném tuku cca 2 minuty do změknutí. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, pepř a opět opékáme. Přidáme rozdrcený česnek a necháme zavonět. Poté zalijeme vodou a povaříme do měkka. Poté přidáme hrášek. Od této doby by se neměla polévka dlouho vařit, aby si hrášek udržel pěkně zelenou barvu. Zalijeme smetanou a necháme chvíli provařit, stačí 1-2 minuty. Poté přidáme čerstvý tymián, pokud máme jen sušený, je lépe ho tam dát už na začátku při opékání zeleniny, a lístky máty. Vypneme plamen, rozmixujeme a vmícháme oříšek másla.
Dle chuti můžeme při podáváni ozdobit strouhaným sýrem.

2015-07-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI