Hráškový krém zpět

Ingredience:
pórek1/2 kszeleninový vývar nebo voda750 mlzelený hrášek750 g
šlehačka200 mlmáslo2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
pórek 1/2 ks, zeleninový vývar nebo voda 750 ml, zelený hrášek 750 g, šlehačka 200 ml, máslo 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Polévka, kterou (nevím proč) skoro vůbec nevařím, přitom je moc dobrá, opravdu slaďounká a má nádhernou, nezaměnitelnou, zelenou barvu jara. Myslím ji po dnešku zařadím častěji.

Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do kastrolu restovat na rozpuštěné máslo. Poté vsypeme hrášek a zalijeme vývarem (vodou - v tomto případě můžeme přidat trošku česneku, kmínu, zelených bylinek, ale není to nutné) a dochutíme solí a pepřem. Vaříme cca 5-6 minut do změknutí hrášku.

Poté celý obsah kastrolu promixujeme tyčákem, přecedíme přes sítko a doplníme smetanou (případně 12% smetanou nebo i jen mlékem).

Podáváme s opečeným (sušeným) chlebem nebo houskou.

2016-04-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI