Jednoduchá pórková polévka zpět

Ingredience:
pórek1 ksdrcený kmín1/2 lžičkymenší brambora1 ks
krupice2 lžičkyČeské Ghíčko1 lžícevejce1 ks
smetana50 mlvývar nebo voda dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chuti
pórek 1 ks, drcený kmín 1/2 lžičky, menší brambora 1 ks, krupice 2 lžičky, České Ghíčko 1 lžíce, vejce 1 ks, smetana 50 ml, vývar nebo voda dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Na tuto polévku přišel můj muž v jedné z kuchařek od Romana Vaňka a od té doby se s malými úpravami u nás stala oblíbenou a jednou z nejčastěji vařených polévek. Původně jsem ani neměla v úmyslu ji na blog dávat, protože je tak jednoduchá, že to snad ani nelze považovat za vaření. Ale nakonec jsem se přesně z důvodu její jednoduchosti rozhodla s vámi o recept podělit a ukázat tak, že i jednoduché a rychlé pokrmy mohou být zdravé, chutné a oblíbené zároveň.

Pórek nakrájíme na jemno (já krájím na čtvrtkolečka) a pořádně propláchneme. Používáme jen světlou část pórku, tmavá část by byl v polévce tvrdá. Já ji vždy odkrojím a rovnou zamrazím a používám do vývaru, tak to je jen takový případný tip i pro vás, jak spotřebovat celý pórek.

Na ghí si zpěníme pórek, osolíme, opepříme a restujeme jen pár minut, dokud pórek nezměkne. Poté nasypeme drcený kmín, necháme zavonět a zalijeme vývarem (nebo vodou). Nasypeme krupici a přidáme bramboru, kterou jsme si oloupali a pokrájeli na kousky. Vaříme do změknutí brambor. Mezitím si rozkvedláme vejce a smícháme ho se smetanou. Jakmile jsou brambory měkké, vlijeme vaječno-smetanovou směs do polévky, zamícháme, necháme asi minutu provařit, vypneme a polévka je připravena k podávání. Dobrou chuť.

2017-03-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI