Jemná bramborová polévka zpět

Ingredience:
velké brambory4 kscibule1 ksslanina80 - 100 g
smetana100 mlvývar1,5 lmáslo nebo olej dle potřeby
hladká mouka2 lžícemletá sladká paprika1 lžičkabobkový list2 ks
nové koření5 kuličeksůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
medvědí česnek dle chuti
velké brambory 4 ks, cibule 1 ks, slanina 80 - 100 g, smetana 100 ml, vývar 1,5 l, máslo nebo olej dle potřeby, hladká mouka 2 lžíce, mletá sladká paprika 1 lžička, bobkový list 2 ks, nové koření 5 kuliček, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, medvědí česnek dle chuti

Příprava

Dneska jsem potřebovala nějakou rychlou polévku, na zeleninovou nebyla chuť a brambor mám ještě plný pytel, tak padla volba na bramborovou. Je zjemněná smetanou a třeba s chlebem vydá za hlavní chod.

Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.

2018-04-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI