Kapustová polévka s klobásovými knedlíčky zpět

Ingredience:
menší kapusta1/2 ksbrambory3 ksvinná klobásacca 200 g
větší cibule1 ksčesnek2 stroužkymléko100 ml
sladká mletá paprika1 lžícedrcený kmín1/2 lžičkynové koření5 kuliček
sůl dle chutipepř dle chutihladká mouka2 lžíce
olej nebo sádlo dle potřebyvývar1,5 l
menší kapusta 1/2 ks, brambory 3 ks, vinná klobása cca 200 g, větší cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, mléko 100 ml, sladká mletá paprika 1 lžíce, drcený kmín 1/2 lžičky, nové koření 5 kuliček, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká mouka 2 lžíce, olej nebo sádlo dle potřeby, vývar 1,5 l

Příprava

Už kdysi dávno jsem chtěla vyzkoušet polévku, ve které budou knedlíčky z vinné klobásy. Konečně jsem se k tomu dostala a zrealizovala. Původně jsem ji chtěla dělat jako klasickou gulášovku, ale měla jsem doma kapustu, tak jsem improvizovala. A musím říct, že je výborná. Kdo má rád chuť vinné klobásy, určitě ji zkuste.

Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.

Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky,  které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.

2018-02-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI