Ingredience: | |||||
menší kapusta | 1/2 ks | brambory | 3 ks | vinná klobása | cca 200 g |
větší cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | mléko | 100 ml |
sladká mletá paprika | 1 lžíce | drcený kmín | 1/2 lžičky | nové koření | 5 kuliček |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | hladká mouka | 2 lžíce |
olej nebo sádlo | dle potřeby | vývar | 1,5 l |
Už kdysi dávno jsem chtěla vyzkoušet polévku, ve které budou knedlíčky z vinné klobásy. Konečně jsem se k tomu dostala a zrealizovala. Původně jsem ji chtěla dělat jako klasickou gulášovku, ale měla jsem doma kapustu, tak jsem improvizovala. A musím říct, že je výborná. Kdo má rád chuť vinné klobásy, určitě ji zkuste.
Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky, které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI