Kořeněná rajčatová polévka s lichořeřišnicí zpět

Ingredience:
rajčata1 kgcibule2 ksmořská sůl dle chuti
česnek4 stroužkypepř4 kuličkyhřebíček4 ks
kmín1 lžičkakuličky koriandru1 lžičkaghí, máslo, nebo slunečnicový olej2 lžíce
bobkový list2 kskvěty a listy lichořeřišnice miskarýžová smetana dle potřeby
rajčata 1 kg, cibule 2 ks, mořská sůl dle chuti, česnek 4 stroužky, pepř 4 kuličky, hřebíček 4 ks, kmín 1 lžička, kuličky koriandru 1 lžička, ghí, máslo, nebo slunečnicový olej 2 lžíce, bobkový list 2 ks, květy a listy lichořeřišnice miska, rýžová smetana dle potřeby

Příprava

Moc dobrá! Pokud máte velkou úrodu rajských, tak není co řešit. Navíc je proti parazitům, díky hřebíčku a lichořeřišnici, takže další dobrý důvod si ji uvařit. A kdo rád ostré, podávejte s několika kapkami oleje z chilli jadérek.

V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, osolíme a přidáme v hmoždíři podrcené veškeré koření. Dobře promícháme a asi minutku necháme společně restovat. Pak vložíme nakrájená rajčata a podlijeme skleničkou vody. Po asi 5 minutách varu stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s čerstvou lichořeřišnicí a smetanou.

2017-08-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI