Krémová dýňová polévka zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido1 kszeleninový vývar1 lčesnek14 neoloupaných stroužků
kokosové mléko nebo smetana200 mlolej (na pokapání) trochusůl špetka
pepř špetkazakysaná smetana na dozdobení
dýně Hokkaido 1 ks, zeleninový vývar 1 l, česnek 14 neoloupaných stroužků, kokosové mléko nebo smetana 200 ml, olej (na pokapání) trochu, sůl špetka, pepř špetka, zakysaná smetana na dozdobení

Příprava

Ve chladných dnech Vás jistě zahřeje polévka z dýně, která je jako každý rok podzimním hitem....

Dýni překrojíme a vydlabáme jadýrka - neloupeme. Do dutiny dáme neoloupané stroužky česneku. Pokapeme trochu olejem a každou polovinu zabalíme zvlášť do alobalu. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 1 - 1,5 hodiny. Pak necháme trochu vychladnout. Rozbalíme a vyndáme česnek. Dýni i se slupkou nakrájíme na kostky a dáme je do hrnce. Česnek, který jsme vyndali z dýně vyloupeme a přidáme zpátky k dýni. Ponorným mixérem rozmixujeme a při mixování postupně přidáváme vývar - tolik, jak chceme mít polévku hustou. Radši hustší - mléko či smetana ještě naředí. Nakonec vmícháme kokosové mléko nebo smetanu, podle chuti dosolíme a dopepříme. Můžeme dozdobit zakysanou smetanou.

2014-10-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI