Krémová květáková polévka s mangoldem zpět

Ingredience:
středně velký květák1/2 ksbrambora1 kssmetana125 ml
mangold10 listůvyloupaný hrášek hrstsůl dle chuti
muškátový oříšek šetkabílý špetkamáslo1 lžíce
středně velký květák 1/2 ks, brambora 1 ks, smetana 125 ml, mangold 10 listů, vyloupaný hrášek hrst, sůl dle chuti, muškátový oříšek šetka, bílý špetka, máslo 1 lžíce

Příprava

Na zeleninových bedýnkách mě baví, že člověk nikdy neví co ho čeká. Navíc každá další bedýnka nutí vymýšlet nové a nové kombinace. V té poslední bedýnce z farmy Jamboz se mimo jiné sešel květák, hrášek a mangold. Má dcera navíc miluje polévky a tato polévka bylo asi to poslední co mě napadlo včera těsně před usnutím.
Její příprava byla nakonec otázkou několika málo minut a chutnala pochopitelně skvěle.

Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou. 
Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.

2015-06-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI