Krémová mrkvová polévka s kari a čerstvým zázvorem zpět

Ingredience:
cibule1 ksmrkev1 kgbrambory, batáty nebo topinambur500 g
sůl dle chutipepř dle chutiolej/ghí dle potřeby
zeleninový vývar nebo horká voda2 lcurry mild2 lžičkyrostlinná smetana250 ml
nastrouhaný čerstvý zázvor kousekčerstvé natě bylinek nebo microgreens (klíčky) dle chuti
cibule 1 ks, mrkev 1 kg, brambory, batáty nebo topinambur 500 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej/ghí dle potřeby, zeleninový vývar nebo horká voda 2 l, curry mild 2 lžičky, rostlinná smetana 250 ml, nastrouhaný čerstvý zázvor kousek, čerstvé natě bylinek nebo microgreens (klíčky) dle chuti

Příprava

Mrkvovou jsem už párkrát dělala, ale nesklidila jsem s ní doma moc úspěch. Byly to totiž čistě mrkvové polévky se spoustou zázvoru. Když ale přidáte brambor nebo topinambury a smetanu, polévka je rázem úplně jiná a bude chutnat všem včetně dětí. K tomu je opravdu snadná a rychlá!

Nakrájenou cibuli, mrkev a brambory lehce orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme curry a uvaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a na závěr přidáme smetanu a zázvor podle chuti. Polévku ještě necháme se smetanou prohřát a podáváme ozdobenou bylinkami.

2018-04-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI