Krémová polévka z pórku, cukety a lučiny zpět

Ingredience:
střední pórek1 ksstředně velká mladá cuketa1 ksstřední brambora1 ks
voda1 lsůl dle chutitymián špetka
domácí lučina100 golej trochuvejce dle chuti
pečivo na krutony dle potřeby
střední pórek 1 ks, středně velká mladá cuketa 1 ks, střední brambora 1 ks, voda 1 l, sůl dle chuti, tymián špetka, domácí lučina 100 g, olej trochu, vejce dle chuti, pečivo na krutony dle potřeby

Příprava

Miluji francouzskou polévku Vichyssoise, dělám ji z pórku, brambor a kvalitního sýra s modrou plísní. Je opravdu luxusní a to je asi důvod, proč je ve Francii často polévkou svatební. 

Chtěla jsem vymyslet nějakou lehčí verzi pro dceru, která je na plísňové sýry ještě malá a vzniklo toto.

Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky a ty orestujeme na oleji. Zalijeme vodou, lehce osolíme a přidáme tymián. Vaříme tak dlouho, dokud není zelenina měkká. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka společně s lučinou.

Polévka je sama o sobě hodně sytá, ale můžeme doplnit vejcem vařeným na hniličku a krutony z pečiva.

2015-05-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI