Kuřecí krém s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
kuřecí řízek prsní1 ksmenší brambor4 ksmalá cibule1 ks
pórek10 cmmáslo kousekmedvědí česnek hrstka
muškátového oříšku špetkadrcený kmín špetkasůl špetka
kuřecí řízek prsní 1 ks, menší brambor 4 ks, malá cibule 1 ks, pórek 10 cm, máslo kousek, medvědí česnek hrstka, muškátového oříšku špetka, drcený kmín špetka, sůl špetka

Příprava

Sluníčko už tahá svými paprsky medvědí česnek ze země. U nás jen na zahradě, kam jsem si zasadila pár cibulek, které se naštěstí docela rychle množí. Ovšem jsou místa, což všem ostatním závidím, kde jsou celé háje prorostlé touto skvělou bylinou s jemnou chutí a vůní česneku.

Všechny ingredience nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme. Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem ( cca 1 litr). Když je vše měkké, odstavíme, vyjmeme část zeleniny s masem a uchováme ji jako vložku do polévky. Zbytek rozmixujeme dohladka, přisypeme nakrájený medvědí česnek a vrátíme zpět zeleninu s masem. Prohřejeme a dochutíme.

2015-03-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI