Květáková polévka s bramborem, mrkví, celerem, petrželí, cizrnou a mandlovým mlékem

zpět
Květáková polévka s bramborem, mrkví, celerem, petrželí, cizrnou a mandlovým mlékem
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebykvěták1/2 ksvětší mrkev2 ks
řapíkatý celer40 gpetržel1 ksvětší brambora1 ks
cizrna Bonduelle50 gmajoránka dle chutisůl dle chuti
mandlové mléko60 mlvoda1,5 l
České Ghíčko Bio dle potřeby, květák 1/2 ks, větší mrkev 2 ks, řapíkatý celer 40 g, petržel 1 ks, větší brambora 1 ks, cizrna Bonduelle 50 g, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, mandlové mléko 60 ml, voda 1,5 l

Příprava

Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich. 
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla...

Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.

Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.

Dobrou chuť i vám.

2016-06-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI