Květáková polévka s pečeným česnekem zpět

Ingredience:
květák1 ksmenší pórek1 ksčesnek pečený v alobalu1 palice
zeleninový vývar nebo voda1 lmáslo1 lžícesůl dle chuti
muškátový oříšek špetka
květák 1 ks, menší pórek 1 ks, česnek pečený v alobalu 1 palice, zeleninový vývar nebo voda 1 l, máslo 1 lžíce, sůl dle chuti, muškátový oříšek špetka

Příprava

Vyzkoušejte květákovou polévku se zajímavou chutí pečeného česneku, který by neměl především v chladném období chybět, jelikož je to přírodní obrana proti bacilům.

Na másle orestujeme na kousky nakrájený a mírně osolený pórek. Přidáme květák a ze slupek vymačkaný česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, osolíme, okořeníme dle chuti a vaříme do změknutí květáku. Poté vyndáme pár růžiček květáku na dozdobení a polévku rozmixujeme. Kdo chce přidá na zjemnění cca 2 lžíce smetany.

Doboru chuť!

2015-02-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI