Květáková polévka s rýžovou smetanou na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebypórek1 ksbrambora1 ks
květák bez košťálu1 kspetržel1 ksvoda1 l
mletý kmín špetkaumeocet1 lžícerýžová smetana dle potřeby
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, pórek 1 ks, brambora 1 ks, květák bez košťálu 1 ks, petržel 1 ks, voda 1 l, mletý kmín špetka, umeocet 1 lžíce, rýžová smetana dle potřeby, šťáva z 1/2 citronu dle chuti

Příprava

Včera večer jsem seděla v křesle a vzpomněla jsem si na prababiččinu podmáslovou polévku. Na tu chuť nikdy nezapomenu. Přemýšlela jsem jak jí udělat, aby ji mohl i náš Tomášek. Po neděli zásoby nic moc, ale květák, petržel, pórek se v zásobách ještě našel. Rýžovou smetanu jsem měla otevřenou a citrón se na mě smál z misky. No a vyplatilo se. Tomášek křičel mami Mňami a já málem spálila maso na plotně.

Na Českém Ghíčku jsem orestovala pórek, přidala květák, petržel. Prohřála, zalila vodou, přidala pokrájenou bramboru a kmín, povařila do měkka. Ke konci jsem přidala 3 lžíce rýžové smetany, lžíci Umeocta a podle chuti šťávu z citrónu.

Pokud Vám nedělá problém podmáslí místo rýžové smetany dejte podmáslí a přikyselte dle chuti citrónem, já dala šťávu z poloviny citrónu.

2016-01-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI