Ingredience: | |||||
květák | 1/2 ks | brambora | 2 ks | mrkev | kousek |
slanina (pár plátků schováme na ozdobení) | 100 g | máslo | kousek | drcený kmín | špetka |
muškátový oříšek | špetka | máslová jíška | 3 lžíce | sůl | špetka |
Polévku dozdobíme slaninou....
Nejprve nakrájíme nadrobno slaninu a na kousku másla ji orestujeme. Mrkev nastrouháme najemno, brambory nakrájíme na malé kostičky cca 1 x 1cm a květák posekáme nadrobno. Ke slanině přidáme mrkev a chvilku restujeme, aby nám pustila barvu. Poté zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme květák a brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka.
Nakonec zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Zbylé plátky slaniny položíme na suchou pánev a zprudka ji vyškvaříme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a zbavíme přebytečného tuku. Takto vyškvařenou slaninou polévku posypeme a nazdobíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI