Květáková polévka zahuštěná jáhlami zpět

Ingredience:
velká květák1 kscibule1 ksčesnek3 stroužky
jáhly200 gtymián2 lžičkybylinková sůl dle chuti
voda nebo vývar2 lobilná smetna200 ml
velká květák 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, jáhly 200 g, tymián 2 lžičky, bylinková sůl dle chuti, voda nebo vývar 2 l, obilná smetna 200 ml

Příprava

Naházej do hrnce a nech to vařit. Tak tohle je také můj klasický styl, když spěchám. Bez zápražky, bez cibulky apod. Polévka je v zimě u nás mus! Musí pořád být, jakákoliv! Často teď polévky i snídáme, s domácím kváskovým chlebem. Nebo svačíme, když dorazíme promrzlí ze sáňkování...

Květák rozdělíme n růžičky, cibuli a česnek libovolně nakrájíme (stejně budeme mixovat) a vložíme do hrnce. Přisypeme proprané jáhly (nebiojáhly se vyplatí i spařit), tymián a sůl a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme, dokud nejsou jáhly a květák měkké, pak přilijeme smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme si třeba pár malých růžiček květáku a trošku smetany nechat stranou na servírování.

2017-03-14 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI