Květákový dhal zpět

Ingredience:
květák rozebraný na malé růžičky1/2 ksmrkev2 ksstředně velká cibule1 ks
červená čočka1 hrnekstrouhaný zázvor1 lžičkamletý římský kmín1/2 lžičky
semínka mletého koriandru1/2 lžičkykurkuma1/2 lžičkychilli paprička nasekaná na jemno1 ks
kvalitní živý tučný jogurt dle potřebysůl dle chutiolej trochu
voda nebo zeleninový vývar1 l
květák rozebraný na malé růžičky 1/2 ks, mrkev 2 ks, středně velká cibule 1 ks, červená čočka 1 hrnek, strouhaný zázvor 1 lžička, mletý římský kmín 1/2 lžičky, semínka mletého koriandru 1/2 lžičky, kurkuma 1/2 lžičky, chilli paprička nasekaná na jemno 1 ks, kvalitní živý tučný jogurt dle potřeby, sůl dle chuti, olej trochu, voda nebo zeleninový vývar 1 l

Příprava

Dhal je výraz, který se v indické kuchyni používá pro luštěninu. Proto se s ním můžete setkat jako s názvem pro luštěninovou kaši, ale stejně tak pro polévku. Jedno však mají všechny tyto recepty společné a to je úžasná vůně koření, které se zde používá.
Pochopitelně by bylo na místě si směs koření namíchat, pokud ho však nemáte, tak vám stejně dobře poslouží i kvalitní směs indického jemného kari.

Na olivovém oleji orestujte cibuli a mrkev nakrájené na kostičky. Přidejte veškeré koření a nechte rozvonět. Do směsi přidejte propláchnutou červenou čočku, růžičky květáku a zalijte vodou, nebo zeleninovým vývarem. Dle chuti osolte a vařte do měkka. Do hotové polévky zamíchejte 4 lžíce jogurtu a již dál nevařte. 
Podávejte s jogurtem a lístky koriandru.

2015-06-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI