Maďarská houbová polévka zpět

Ingredience:
pokrájené lesní houby2 plné hrsticibule1 kssladká maďarská paprika1 lžíce
hladká mouka2 lžícesojová omáčka2 lžičkyzakysaná smetana1 ks
máslo kousekšťáva z citronu nebo ocet dle chutičerstvý kopr a petrželka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutivývar1 l
pokrájené lesní houby 2 plné hrsti, cibule 1 ks, sladká maďarská paprika 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžičky, zakysaná smetana 1 ks, máslo kousek, šťáva z citronu nebo ocet dle chuti, čerstvý kopr a petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar 1 l

Příprava

Tuhle polévku jsem objevila v novém vydání časopisu Prima Fresh. Jakmile jsem ji uviděla na titulní straně, tak jsem věděla, že ji musím vyzkoušet. Hub mám plně koše, tak jsem ráda za každý nový recept. Je to vlastně taková kulajda po maďarsku. Takže kdo má rád kulajdu, tahle polévka mu bude zaručeně chutnat.

Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sojovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut. Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku. 

2017-11-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI