Ingredience: | |||||
pokrájené lesní houby | 2 plné hrsti | cibule | 1 ks | sladká maďarská paprika | 1 lžíce |
hladká mouka | 2 lžíce | sojová omáčka | 2 lžičky | zakysaná smetana | 1 ks |
máslo | kousek | šťáva z citronu nebo ocet | dle chuti | čerstvý kopr a petrželka | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | vývar | 1 l |
Tuhle polévku jsem objevila v novém vydání časopisu Prima Fresh. Jakmile jsem ji uviděla na titulní straně, tak jsem věděla, že ji musím vyzkoušet. Hub mám plně koše, tak jsem ráda za každý nový recept. Je to vlastně taková kulajda po maďarsku. Takže kdo má rád kulajdu, tahle polévka mu bude zaručeně chutnat.
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sojovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut. Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI