Mexická kukuřičná polévka zpět

Ingredience:
mražená kukuřice500 gvětší brambora1 kscibule1 ks
jablko1/2 kskysaná smetana200 mlzeleninový vývar1 l
sůl dle chutipepř špetkachilli dle chuti
olej dle potřeby
K podávání:
kysaná smetana dle potřebyrozmražená kukuřice4 lžícepšeničná nebo kukuřičná tortilla dle potřeby
mražená kukuřice 500 g, větší brambora 1 ks, cibule 1 ks, jablko 1/2 ks, kysaná smetana 200 ml, zeleninový vývar 1 l, sůl dle chuti, pepř špetka, chilli dle chuti, olej dle potřeby, kysaná smetana dle potřeby, rozmražená kukuřice 4 lžíce, pšeničná nebo kukuřičná tortilla dle potřeby

Příprava

Od rána jsem byla rozhodnutá, že dnes polévku nevařím. Snad za 5 minut 12 jsem si to rozmyslela. Rychle jsem proletěla očima lednici a přemýšlela, co by to mohlo být. Volba padla na pytlík mražené kukuřice. S trochou nadsázky můžu říct, že ve 12 hodin byla polévka na stole. Vyzkoušejte ji, pokud ji přidáte říz trochou chilli bude zaručeně chutnat i dospělejším strávníkům.

Na oleji orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. K cibuli přidejte jablko a brambory také nakrájené na kostičky a také kukuřici. Vše zalijte zeleninovým vývarem (ale stačí také voda). Zeleninu uvařte do měkka. Polévku rozmixujte do hladkého krému, přidejte kysanou smetanu, chilli a eventuálně dosolte a dopepřete. Polévku se smetanou už nevařte.

Hotovou polévku servírujte se lžící kysané smetany, vločkami chilli a trochu kukuřice. Kukuřici nevařte, stačí ji jenom přelít vařící vodou a nechat okapat. Zůstane krásně křupavá a sladká. K polévce se jako příloha hodí opečené tortilly.

2015-12-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI