Mrkvová krémová polévka s koriandrem zpět

Ingredience:
mrkev200 gmenší cibule1 ksmenší brambora1 ks
přepuštěné máslo1 lžícecukr dle chutivývar nebo voda1/2 l
koriandr hrstsůl dle chutipepř špetka
máslo oříšek
mrkev 200 g, menší cibule 1 ks, menší brambora 1 ks, přepuštěné máslo 1 lžíce, cukr dle chuti, vývar nebo voda 1/2 l, koriandr hrst, sůl dle chuti, pepř špetka, máslo oříšek

Příprava

Mrkvová polévka nemusí být jen nudnou zeleninovou polévkou, ale i prezentací zajímavých chutí, které ocení každý milovník krémových polévek.

Mrkev nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle opečeme. Asi v polovině opékání přidáme na drobno nakrájenou cibuli a brambor na kostičky. Přidáme sůl a pepř a opékáme ještě chvíli, do zesklovatění cibule. Poté zalijeme vývarem a necháme uvařit do měkka. Nakonec přidáme listy čerstvého koriandru a vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme oříškem másla a podáváme.
Výborně chutná s opečenou bagetkou a sýrem typu cheddar.

2015-07-28 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI