Mrkvová polévka s pórkem, petrželí a hráškem na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymrkev250 gpórek143 g
hrášek2 hrstipetržel80 gmajoránka dle chuti
mletý kmín dle chutivoda1 lhimalájská sůl dle chuti
České Ghíčko dle potřeby, mrkev 250 g, pórek 143 g, hrášek 2 hrsti, petržel 80 g, majoránka dle chuti, mletý kmín dle chuti, voda 1 l, himalájská sůl dle chuti

Příprava

Dnes jsem chtěla fakt jednoduchou polévku, kde by vynikla převážně chuť zeleniny a másla. Mrkvičky v zásobách dostatek, petrželka v polévce nesmí chybět a pórek jsem si přivezla čerstvý od tety. No a tak teď už jen s chutí do toho.

Na Českém Ghíčku si orestujeme pórek, přisypeme pokrájenou zeleninu, prohřejeme, zalijeme vodou. Přidáme mletý kmín, majoránku a sůl. Vaříme do změknutí zeleniny.

2016-02-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI