Ingredience: | |||||
pažitka /velká hrst nakrájené) | 1 silný svazek | smetana na vaření | 150 ml | zakysaná smetana | 2 lžíce |
hladkámouka | 2 lžíce | máslo | 2 cm plátek | chladný silný drůbeží vývar | 300 ml |
žloutek | 2 ks | sůl | špetka |
I přes málo ingrediencí má tato polévka vynikající chuť, takže kdo nezná, ať určitě vyzkouší.
Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky. Dochutíme solí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI