Pažitková žloutková polévka zpět

Ingredience:
pažitka /velká hrst nakrájené)1 silný svazeksmetana na vaření150 mlzakysaná smetana2 lžíce
hladkámouka2 lžícemáslo2 cm plátekchladný silný drůbeží vývar300 ml
žloutek2 kssůl špetka
pažitka /velká hrst nakrájené) 1 silný svazek, smetana na vaření 150 ml, zakysaná smetana 2 lžíce, hladkámouka 2 lžíce, máslo 2 cm plátek, chladný silný drůbeží vývar 300 ml, žloutek 2 ks, sůl špetka

Příprava

I přes málo ingrediencí má tato polévka vynikající chuť, takže kdo nezná, ať určitě vyzkouší.

Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme. Necháme provařit 10 minut. Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky. Dochutíme solí. 

2014-11-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI