Petrželová polévka s pohankou a kari zpět

Ingredience:
kořen petržele6 ksstřední cibule2 ksghí, máslo nebo olej2 lžíce
sůl2 lžičkyřapíkatý celer1 svazekpohanka lámanka200 g
třtinový cukr (není nutné)1 lžícecurry mild3 lžícevoda nebo zeleninový vývar3 l
domácí vegeta dle chutirostlinná smetana200 mlčerstvá celerová, koriandrová nebo petrželová nať dle chuti
kořen petržele 6 ks, střední cibule 2 ks, ghí, máslo nebo olej 2 lžíce, sůl 2 lžičky, řapíkatý celer 1 svazek, pohanka lámanka 200 g, třtinový cukr (není nutné) 1 lžíce, curry mild 3 lžíce, voda nebo zeleninový vývar 3 l, domácí vegeta dle chuti, rostlinná smetana 200 ml, čerstvá celerová, koriandrová nebo petrželová nať dle chuti

Příprava

Vypadá jako hrachovka a voní, jakoby v ní byly ječné kroupy, ale jsou tam úplně jin dobroty. Bez lepku i pro vegany.

Oloupanou petržel a cibuli nahrubo nakrájíme a osmahneme do změknutí. Přidáme curry a postupně podléváme horkou vodou nebo vývarem. Pak vložíme pohanku a nakrájený celer, zalijeme zbytkem vody a ochutíme. Dobře provařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme se smetanou, sušenými rajčátky, které předem namočíme v teplé vodě, a čerstvými bylinkami. Nebo vše vmícháme do už odstavené polévky.

2017-11-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI