Polévka z červeného zelí zpět

Ingredience:
červené zelí1/2 hlávkymrkev1 ksčervená cibule1 ks
česnek1 sroužekmáslo1 lžíceolivový olej1 lžíce
zeleninový vývar1,5 lrýžový sirup1 lžícecitronová šťáva1 lžíce
čerstvý sýr2 lžícedrcený kmín dle chutisůl dle chuti
červené zelí 1/2 hlávky, mrkev 1 ks, červená cibule 1 ks, česnek 1 sroužek, máslo 1 lžíce, olivový olej 1 lžíce, zeleninový vývar 1,5 l, rýžový sirup 1 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce, čerstvý sýr 2 lžíce, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Z přípravy kvašené zeleniny mi zbylo půl hlávky červeného zelí. Ne a ne se už do kvašáku dostat. Tak šlo do hrnce. Sice košťálovou zeleninu používám standardně při přípravě polévek, ale z červeného zelí to byla premiéra. Chuť srovnatelná s ostatními příbuznými z rodu brukev, nicméně barvička ohromující…i když moji 4leťáci ji moc nevěřili.

Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibulku, česnek, přidáme nakrájené zelí, okořeníme drceným kmínem a solí a 10 minut pomalu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté mixujeme se sýrem a dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.

2016-04-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI