Polévka z hluchavek zpět

Ingredience:
lístky a květy hluchavky225 gpórek1/2 ksmenší cibule1 ks
moučný brambor1 ksřepkový olej1 lžícelněný olej na pokapání trocha
drůbeží nebo zeleninový vývar0,75 lmáslo25 gsmetana ke šlehání25 ml
sůl špetkapepř špetka
lístky a květy hluchavky 225 g, pórek 1/2 ks, menší cibule 1 ks, moučný brambor 1 ks, řepkový olej 1 lžíce, lněný olej na pokapání trocha, drůbeží nebo zeleninový vývar 0,75 l, máslo 25 g, smetana ke šlehání 25 ml, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Jarní polévka z nasbíraných květů a lístků....

Z hluchavek otrháme lístky a květy, opereme je a osušíme. Brambor a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli na jemné kostičky.
Do většího rendlíku dáme řepkový olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, brambor a pórek. Orestujeme, stáhneme plamen a opékáme asi 10 minut. Přilijeme vývar a vaříme ještě asi 10 - 15 minut až jsou brambory měkké. Přidáme hluchavky a asi jen 1 minutu povaříme, aby zavadly. Promixujeme tyčovým mixerem do jemného krému. Vmícháme máslo a smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Naservírujeme do misek či talířů. Pokapeme lněným olejem a dozdobíme květy hluchavek. 

2014-02-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI