Polévka z kapusty a fazolek mungo zpět

Ingredience:
fazole mungo (nechat namočit, ideálně přes noc)1 hrnekkapusta1/4 hlávkyzelený hrášek200 g
česnek2 stroužkymenší cibule1 ksmladá cuketa1 ks
kysaná smetana dle potřebysůl dle chutipepř špetk
olej dle potřebyzeleninový vývar nebo voda dle potřebycitronová šťáva dle chuti
fazole mungo (nechat namočit, ideálně přes noc) 1 hrnek, kapusta 1/4 hlávky, zelený hrášek 200 g, česnek 2 stroužky, menší cibule 1 ks, mladá cuketa 1 ks, kysaná smetana dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetk, olej dle potřeby, zeleninový vývar nebo voda dle potřeby, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Jedna z jistot, které mám v kuchyni, jsou luštěniny. Zejména luštěninová polévka je vždy výhrou. Já zase miluji kapustu a tak jsem se rozhodla kapustu a luštěniny zkombinovat. Protože jsem chtěla zachovat svěží zelenou barvu, tak jsem použila fazolky mungo a určitě to nebyl špatný tah. Doporučuji vyzkoušet. 

Namočené fazolky slijte a nechte vařit do měkka v čisté vodě. V momentě kdy budou měkké, je okamžitě stáhněte z plotny, aby neztrácely barvu. 
Na oleji orestujte cibuli, drcený česnek, cuketu nakrájenou na kostičky a kapustu zbavenou košťálu nakrájenou na tenké proužky. Zeleninu zalijte vývarem z fazolek a přilijte vodu nebo zeleninový vývar dle potřeby. Do uvařené zeleniny přidejte vařené fazolky, vše dochuťte solí a pepřem. Pokud máte rádi polévky hustější, můžete polévku několikrát lehce tyčovým mixerem. Nakonec přidejte do polévky zelený hrášek, který nechte v polévce už jen několik minut prohřát. Hotovou polévku zjemněte kysanou smetanou a několika kapkami citronové šťávy.

2015-10-12 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI