Polévka z kedlubny a mrkve zpět

Ingredience:
větší kedlubna1 ksmrkev3 ksstřední brambora1 ks
menší cibule1 kslučina nebo tučný jogurt4 lžícesůl dle chuti
pepř špetkačerstvý tymián několik snítekolej trochu
máslo (ideálně Ghí)1 lžícebylinky dle chuti
větší kedlubna 1 ks, mrkev 3 ks, střední brambora 1 ks, menší cibule 1 ks, lučina nebo tučný jogurt 4 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, čerstvý tymián několik snítek, olej trochu, máslo (ideálně Ghí) 1 lžíce, bylinky dle chuti

Příprava

Ještě pár receptů a můžu vydat kuchařku Polévka stokrát jinak. Minimálně kategorii zeleninové krémové už mám plně obsazenou. Dnes na mě koukala z lednice smutná kedlubna, tak jsem ji využila a mrkví nikdy nic nezkazíte.

Veškerou zeleni oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou. Zeleninu lehce orestujte na rozpálené oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a také přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte. 
Na menší pánvičce nechte na másle zkaramelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Přidejte do hotové polévky.

2015-07-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI