Polévka z pečené dýně a rajčat zpět

Ingredience:
malá dýně hokaido1 ksmrkev2 ksrajčata4 ks
rozmarýn3 snítkyolivový olej trochučesnek3 stroužky
cibule1 ksmleté maso (kuřecí)100 gnamočená pohanková lámanka100 g
sůl dle chutipepř špetkabazalka dle chuti
zeleninový vývar1 lmléko1 dclkozí nebo jiný čerstvý sýr dle chuti
malá dýně hokaido 1 ks, mrkev 2 ks, rajčata 4 ks, rozmarýn 3 snítky, olivový olej trochu, česnek 3 stroužky, cibule 1 ks, mleté maso (kuřecí) 100 g, namočená pohanková lámanka 100 g, sůl dle chuti, pepř špetka, bazalka dle chuti, zeleninový vývar 1 l, mléko 1 dcl, kozí nebo jiný čerstvý sýr dle chuti

Příprava

Dýňová polévka je vlastně už klasika, Každý má svou oblíbenou verzi, někdo přidává zázvor, jiný chilli, já třeba thajské červené curry. Tentokrát jsem zkusila svěží verzi s pečenými rajčaty, kterou jsem navíc doplnila mletým masem a pohankou... Nejsem polévková, ale sama jsem si nepokrytě šla dvakrát přidat. 
Polévku jsem navíc vařila v remosce, ale pochopitelně na plotně to jde taky.

Do pekáčku nakrájejte na větší kousky dýni, oloupanou mrkev, cibuli a 2 stroužky česneku, přidejte přepůlená rajčata, lehce posolte, popepřete, přidejte rozmarýn. Vše zakápněte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů doměkka, Občas zeleninu promíchejte, ať se vám nepřipálí. 
Mezitím si na oleji orestujte mleté maso s česnekem, přidejte pohanku a bazalku. Vše cca 5 min míchejte. Pozor, pohanka se připaluje. 
Hotovou zeleninu zalijte vývarem a rozmixujte do hladkého krému. Polévku zjemněte mlékem, přidejte směs masa a pohankové lámanky a nechte ještě 1 min bublat. ¨
Polévku podávejte posypanou čerstvým sýrem, ale není to podmínka.

2015-11-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI