Polévka z pečeného a medvědího česneku zpět

Ingredience:
celý česnek3 ksmedvědí česnek hrststřední brambory2 ks
malá cibule1 kssmetana1 kelímekzeleninový vývar nebo voda dle potřeby
sůl dle chutibílý pepř špetka
celý česnek 3 ks, medvědí česnek hrst, střední brambory 2 ks, malá cibule 1 ks, smetana 1 kelímek, zeleninový vývar nebo voda dle potřeby, sůl dle chuti, bílý pepř špetka

Příprava

Medvědí česnek byl rozhodně hitem letošního jara. V kombinaci s pečeným je to, o to větší lahůdka. Já mám pro Vás recept na polévku, která provoní celou vaší čtvrť.

Celé česneky pokapeme olejem a dáme i se slupkou péct do trouby. Pečeme, dokud nezměknou a občas podléváme.
Na oleji orestujeme cibuli a brambory a vaříme doměkka, Do uvařené polívky přidáme vyloupaný pečený česnek a nasekaný medvědí česnek a vše umixujeme dohladka. Do hotové polévky zamícháme smetanu, a dochutíme podle chuti.

Krutony jsem posypala parmazánem s medvědím česnekem.

2015-05-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI