Polévka z pečeného květáku s cizrnou zpět

Ingredience:
velký květák1 ksčesnek1 paliceolivový nebo slunečnicový olej dle potřeby
metá uzená paprika dle chutisůl dle chutimáslo nebo ghí dle potřeby
mrkev2 - 4 kspórek1 ksuvařená cizrna250 g
zeleninový vývar nebo horká voda2 lsůl dle chutipepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
velký květák 1 ks, česnek 1 palice, olivový nebo slunečnicový olej dle potřeby, metá uzená paprika dle chuti, sůl dle chuti, máslo nebo ghí dle potřeby, mrkev 2 - 4 ks, pórek 1 ks, uvařená cizrna 250 g, zeleninový vývar nebo horká voda 2 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, citronová šťáva dle chuti

Příprava

Polévka zajímavé a nevšední chuti díky uzené paprice. Můžete ji uvařit s cizrnou, která dobře zasytí, ale i bez ní je výtečná a zase lehčí.

Do trouby předehřáté na 200°C dáme na plechu vyskládané rozebrané růžičky květáku a oloupané stroužky česneku, pokapané olejem, osolené a pospané paprikou. Pečeme asi 40 minut. 

V polévkovém hrnci orestujeme mrkev a pórek, osolíme. Vložíme pečený květák s česnekem, část si ponecháme stranou na servírování, cizrnu a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle potřeby, můžeme použít i citronovou šťávu na dochucení.

2018-04-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI