Polévka ze žlutých pečených paprik s pomerančem zpět

Ingredience:
žlutá paprika3 kspomeranč1 ksšalotka1 ks
zakysaná smetana1 ksstroužek česneku2 ksčerstvá bazalka1 hrstička
zeleninový vývar0,5 litruolivový olej1 lžícesůl1 špetka
pepř1 špetka
žlutá paprika 3 ks, pomeranč 1 ks, šalotka 1 ks, zakysaná smetana 1 ks, stroužek česneku 2 ks, čerstvá bazalka 1 hrstička, zeleninový vývar 0,5 litru, olivový olej 1 lžíce, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Pečené papriky prostě miluji. Poprvé jsem je ochutnala před lety v Řecku a tehdy mě ta sladká chuť nesmírně překvapila. Dnes se staly běžnou součástí naší kuchyně. Dají se použít jako příloha k masu, vytvoříte z nich skvělou omáčku, pesto, nebo jako v tomto případě polévku. 

Polévku můžete podávat také s kousky loupaného rajčete nebo opečenou šunkou.
Papriky dejte opéct pod gril, tak aby na slupce paprik začaly dělat puchýřky. Opečené papriky uzavřete do igelitového sáčku, tak aby se zapařily a slupka pak půjde dobře sloupnout. 
Na olivovém oleji lehce orestujte cibuli nakrájenou na kostičky, přidejte nakrájenou oloupanou papriku. Z pomeranče si jemným struhadlem ostrouhejte kůru a dejte si ji stranou do malé misky. 
Z pomeranče vymačkejte šťávu a tu nalijte na cibuli s paprikou. Přilijte zeleninový vývar a vařte do měkka. Uvařenou zeleninu rozmixujte dohladka a přidejte dvě lžíce kysané smetany. Dle chuti osolte a opepřete.
Bazalkové lístky společně s česnekem nasekejte na jemno. Smíchejte s pomerančovou kůrou a touto bazalkovou gremolatou ozdobte polévku.

Dobrou chuť!

2015-07-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI