Pórková polévka s bílým vínem zpět

Ingredience:
velká cibule1 ksčesnek1/2 - 1 paliceslunečnicový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutipórek2 ks
bramborycca 8 - 10 ksbílé víno200 mlzeleninový vývar2 l
rostlinná smetana200 mlmalá cibule1 ksuzený tempeh1 balení
shoya potřeby
velká cibule 1 ks, česnek 1/2 - 1 palice, slunečnicový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, pórek 2 ks, brambory cca 8 - 10 ks, bílé víno 200 ml, zeleninový vývar 2 l, rostlinná smetana 200 ml, malá cibule 1 ks, uzený tempeh 1 balení, shoya potřeby

Příprava

Krém výtečné nevšední chuti. Kluci si jí zamilovali... Místo všelijakých houstiček a krutonů zkuste osmahlý tempeh. Je to přeci jen výživnější a zdravější.

Oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na oleji a přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka pórek. Osolíme a opepříme. Chvíli opékáme a podlijeme vínem, ještě chvilku vaříme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Na závěr měkkou zeleninu rozmixujeme a vmícháme do polévky smetanu.

Na oleji osmahneme jednu malou cibuli a na kostičky nakrájený tempeh. Společně s nějakou čerstvou natí nebo klíčky podáváme přímo do talíře. Dochutíme pravou sojovkou.

2019-04-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI