Pórková polévka s bílým vínem zpět

Ingredience:
velká cibule1 ksčesnek1/2 - 1 paliceslunečnicový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutipórek2 ks
bramborycca 8 - 10 ksbílé víno200 mlzeleninový vývar2 l
rostlinná smetana200 mlmalá cibule1 ksuzený tempeh1 balení
shoya potřeby
velká cibule 1 ks, česnek 1/2 - 1 palice, slunečnicový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, pórek 2 ks, brambory cca 8 - 10 ks, bílé víno 200 ml, zeleninový vývar 2 l, rostlinná smetana 200 ml, malá cibule 1 ks, uzený tempeh 1 balení, shoya potřeby

Příprava

Krém výtečné nevšední chuti. Kluci si jí zamilovali... Místo všelijakých houstiček a krutonů zkuste osmahlý tempeh. Je to přeci jen výživnější a zdravější.

Oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na oleji a přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka pórek. Osolíme a opepříme. Chvíli opékáme a podlijeme vínem, ještě chvilku vaříme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Na závěr měkkou zeleninu rozmixujeme a vmícháme do polévky smetanu.

Na oleji osmahneme jednu malou cibuli a na kostičky nakrájený tempeh. Společně s nějakou čerstvou natí nebo klíčky podáváme přímo do talíře. Dochutíme pravou sojovkou.

2019-04-29 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI