Pórková polévka s dobromyslí zahuštěná pohankovou krupicí zpět

Ingredience:
máslo, ghí2 lžícevelký pórek2 kspohanková krupice nebo jiná4 lžíce
horký zeleninový vývar nebo voda2 ldomácí vegeta1 lžícedobromysl (oregano)1 lžíce
vejce2 ksparmazán nebo *kešuparmazán5 lžicrostlinná smetana200 ml
máslo, ghí 2 lžíce, velký pórek 2 ks, pohanková krupice nebo jiná 4 lžíce, horký zeleninový vývar nebo voda 2 l, domácí vegeta 1 lžíce, dobromysl (oregano) 1 lžíce, vejce 2 ks, parmazán nebo *kešuparmazán 5 lžic, rostlinná smetana 200 ml

Příprava

Poupravená pórková z jednoho italského receptu. Pro dobrou mysl, bezlepková a zahřívací dobrota!

Na tuku orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, zasypeme krupicí a za stálého míchání krátce opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme vegetu a dobromysl, vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Potom polévku odstavíme a vmícháme do ní dobře prošlehanou (ručně) vaječno-parmazánovo-smetanovou směs.

2018-03-02 Polévky

Poznámka

*kešuparmazán - rozmixujte kešu, lahůdkové droždí a sůl

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI