Rajčatová polévka s fenyklem zpět

Ingredience:
fenykl2 větší bulvyrajčata1 kgmenší cibule1 ks
bílé víno2 dclsekaná fenyklová nať2 lžičkysekaná petrželka2 lžičky
strouhaná kůra z jednoho citronu česnek1 větší stroužeksůl dle chuti
pepř špetkaolivový olej trochuřecký jogurt dle potřeby
fenykl 2 větší bulvy, rajčata 1 kg, menší cibule 1 ks, bílé víno 2 dcl, sekaná fenyklová nať 2 lžičky, sekaná petrželka 2 lžičky, strouhaná kůra z jednoho citronu , česnek 1 větší stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej trochu, řecký jogurt dle potřeby

Příprava

Konečně je tady doba čerstvých rajčat. Už třetí týden si užívám na chalupě a každý den mě sousedka zásobuje mísou voňavých a od sluníčka rozpálených rajčat. Navíc jsem několik fenyklů. Kvůli mé dceři volba opět padla na polévku.

Na olivovém oleji orestujte fenykl a cibuli nakrájené na nudličky. Přidejte oloupaná a nasekaná rajčata. Zeleninu zalijte vínem a přidejte přibližně 1,5 l vody. Nechte vařit do měkka a poté rozmixujte. Osolte a opepřete dle chuti.
Připravte si gremolatu, která vznikne prostým smícháním sekaného fenyklu, petrželky, strouhané citronové kůry a česneku nastrouhaného nebo lépe nasekaného na opravdu malé kousíčky. 
Polévku podávejte s lžičkou hustého jogurtu a gremolatou.

2015-07-22 Polévky

Poznámka

Při nkupu fenyklu vybírejte takový, který má i zbytky nati.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI