Ředkvičková polévka zpět

Ingredience:
ředkivčky3 svazkyjablko (ne moc sladké)2 ksstřední cibule1 ks
menší brambory2 ksmléko2 dclvývar1 l
olej trochusůl dle chutipepř špetka
ředkivčky 3 svazky, jablko (ne moc sladké) 2 ks, střední cibule 1 ks, menší brambory 2 ks, mléko 2 dcl, vývar 1 l, olej trochu, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Znáte tu nerudovskou otázku "Kam s nimi?" Ano mluvím o ředkvičkách. Každé léto se v té lednici nějak nekontrolovaně množí a nestíháme je konzumovat. Včera bylo rizoto, co bude dnes? No přece polévka. A protože ředkvičková polévka zní sama o sobě dost divně, tak proč ji neudělat ještě divnější a nepřidat do ní jablka. Ne opravdu jsem se nezbláznila Výsledek byl dokonalý nesmírně zajímavý a vlastně vznikly dvě různé polévky.

Veškerou zeleninu a neoloupaná jablka bez jadřinců si nakrájejte na stejně velké kousky. Na vzhledu nezáleží, vše se bude mixovat. Na oleji orestujte cibuli a poté přidejte jablka a ředkvičky a chvíli restujte společně s cibulí. Nakonec přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte cca 10 min do měkka a poté polévku rozmixujte. Do rozmixované polévky přidejte mléko, sůl a pepř dle chuti. 
Polévku podávejte s opečenou bagetou a plátky ředkviček.

Pokud polévku necháte vychladit, přidáte plátky ředkviček kopr a třeba kousek uzeného lososa, tak ji můžete podávat jako nezvyklý, ale velice osvěžující letní předkrm, či lehkou svačinu.

2015-06-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI