Sametová polévka z tuřínu zpět

Ingredience:
větší brambory2 kstuřín1 bulvacibule1 ks
česnek2 stroužkysladká nebo kysaná smetana4 lžícemražený hrášek dle potřeby
větší brambory 2 ks, tuřín 1 bulva, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sladká nebo kysaná smetana 4 lžíce, mražený hrášek dle potřeby

Příprava

Tuřín je další stará, zapomenutá zelenina, která se po dlouhé roky používala spíš jako krmivo pro dobytek. Má široké využití, dá se péct, nebo ušlehat na pyré. Chuť má jemně štiplavou, trochu jako mladý kedluben A o tom, že nejsem sama, kdo opětovně objevil kouzlo tuřínu svědčí i fakt, že letos na jaře byly jeho semínka v každém zahradnictví beznadějně vyprodány. 

Veškerou zeleninu kromě hrášku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a přimícháme smetanu dle chuti. Pro starší děti a dospělé přidáme hrášek, osolíme a opepříme, vhodný je i muškátový oříšek.

2015-11-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI