Špenátová krémová polévka s nočkem zpět

Ingredience:
polévková směs Umbrie LeGracie1 balenímasový nebo zeleninový bujon (nebo droby) dle chutišpenát100 g
česnek2 stroužkyolivový olej2 lžícevejce4 ks
kokosové mléko100 gsemínka na posypánísůl dle chuti
polévková směs Umbrie LeGracie 1 balení, masový nebo zeleninový bujon (nebo droby) dle chuti, špenát 100 g, česnek 2 stroužky, olivový olej 2 lžíce, vejce 4 ks, kokosové mléko 100 g, semínka na posypání, sůl dle chuti

Příprava

Připravila jsme pro Vás polévku, která ale hravě poslouží jako hlavní chod. Navíc je plná zdravých sacharidů. Je potřeba si hlídat ve stravě i bílkoviny, které napomáhají k tomu, abychom si udrželi svalovou hmotu. Proto jsem do polévky přidala volské oko a zdravé tuky jsem doplnila nočkem z kokosového mléka.

Směs na polévku připravíme dle návodu. Až zalijeme vodou, tak přidáme bujon, špenát, česnek a necháme vařit cca 20 minut.

Připravíme si volská vejce a pomocí dvou lžic noček z kokosového mléka.

Pokud jsme do polévky dali kosti či droby, tak je vyjmeme a pečlivě rozmixujeme polévku na hladkou konzistenci. Pokud chcete polévku ještě zjemnit, můžete kokosové mléko vmíchat přímo do ní.

Naservírujeme s vejcem, nočkem a posypeme semínky.

2017-02-06 Polévky

Poznámka

Polévku nalijte po jedno porcích do zavařovací skleničky. Pak si jednoduše můžete vzít s sebou do práce pouze porci určenou Vám. Ještě teplou polévku stačí nalít do umytých skleniček, zatáhnout víčko a obrátit. Takto nám vydrží polévka i 10 dní.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI